Skip to content Skip to footer

Våra Golfbanor

18-hålsbanan

Vi är stolta över att kunna erbjuda en vacker, välbyggd och välvårdad 18-hålsbana. Eftersom banan är belägen vid foten av Kilsbergen består karaktären av en blandning av park och skogspartier. Utsikten mot Kilsbergen, skog och mark ramar vackert in vår 18-hålsbana.

Vid Bäverhålet, vårt kanske mest välkända hål, står du upphöjd och ser ner på greenen som har ett förrädiskt läge precis vid en slingrande bäck. På andra sidan vägen har landskapet förändrats en del sedan 2019. En vacker stenbro har placerats över ravinen som numera även innehåller två dammar. Som avslutande hål slår du upp mot klubbhusområdet och dammen som placerats på höger sida om greenen. Innan du når greenen ska du slå över bäcken som rinner mot dammen. Därefter promenerar du över en vacker stenbro för att avsluta din runda.

Vi strävar alltid efter att ha en hög kvalité på vår bana därför sker årligen större eller mindre justeringar på eller kring banan.

18-hålsbana
Par-3 banan

Par 3-banan

Vår Par 3-bana stod klar 2017. Syftet är att kunna leverera en spännande korthålsbana med hög kvalitét och tillgänglighet för alla, framförallt nybörjare. Den spektakulära ö-greenen är kanske det mest utmanande hålet på denna bana. Här kan du träna ditt närspel och testa dina kunskaper om dina klubbor och din förmåga. Golfproffset Pierre Fulke har designat vår korthålsbana, förutom ö-greenen som ägaren Henrik Johansson har designat.

Ta hand om våra banor

Var rädd om våra greener, använd alltid greenlagare och glöm inte att återplacera din torva.

Vintertid och vid frost är det strängt förbjudet att ens beträda banan, gäller spelare, personal och promenerande. Bollplockning i dammar, diken och inom golfbanans område är förbjuden på grund av olycksrisken, gäller hela året.

Allt spel måste registreras i GIT för att vara tillåtet.
Du som spelare måste bekräfta att du är på plats senast 15 minuter innan start.
Start på tee 10 är strängt förbjudet.

Nya golfregler

Under 2023 gjordes nya golfregler. Dessa är inte lika omfattande som de som kom under 2019. Du kan läsa mer om dom här:

Golfregler 2023
Golfregler 2019

Du finner dom även i den nya golfapplikationen för Android och iOS: Rules Os Golf 2019 (R&A)

Vanliga frågor om golfbanan

Vad kallas en golfbana?

Det är den plats där golfspelare spelar golf och består vanligtvis av en serie hål, varje med en teeplats, fairway och en green med en flaggstång och ett hål där bollen ska puttas i. En golfbana kan variera i svårighetsgrad och längd beroende på dess design och layout. Det kan också finnas olika typer av golfbanor, såsom 18-hålsbanor, 9-hålsbanor och executive-banor.

Vad kallas golfboll?

Det är den boll som används i spelet golf och slås med golfklubbor för att nå målet, som är att få bollen i hålet på så få slag som möjligt. Golfbollar finns i olika varianter med olika egenskaper, inklusive olika komprimeringsgrader, ytor och mönster. Valet av golfboll kan påverka spelarens prestationer och förmåga att kontrollera bollen på golfbanan.

Vad kallas området utanför själva golfbanan fairway?

Området utanför själva golfbanans fairway kallas oftast “rough” på engelska. På svenska kan det översättas som “grovt” eller “ruff”. Rough är det högre gräset eller andra naturliga hinder som omger fairway och kan göra spelet svårare. Det är vanligtvis svårare att slå bollen från roughen än från fairway, eftersom gräset där kan vara längre och ojämnt, vilket kan påverka bollens bana och spelarens förmåga att kontrollera slaget. Roughen är en del av golfbanans design och kan variera i svårighetsgrad.
 
 

LANNALODGE - NÅGOT HELT ANNAT

HITTA HIT
Vretavägen 3
719 93 Vintrosa
VI GILLAR
SOCIALA MEDIER
BETALNINGSVILLKOR/ AVBOKNINGSREGLER
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Golfbana

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

sv_SESvenska